2004 m. gruodžio 11 d.

PASIŽYMĖJIMAI IR KILUSIOS MINTYS

Skaitydamas Bibliją labai mėgstu parašinėti, pabraukyti, pasižymėti ant knygos. Kartais ir papaišyti :).
Po to pagalvojau, kad būtų protingiau jau taip neskriausti vien knygų, o tai jos vargšės jau ne viena susipaišė. Tai va, taip po truputį bandžiau susirašyti apie Biblijos knygas ant atskirų popieriaus lapų, bet paaiškėjo, jog jau nelabai moku ranka rašyti. Teliko rašyti kompiuteriu.
Taip jau išeina, kad kiekvieną kartą skaitydamas Bibliją pastebiu kažką naujo. Tai, kas buvo aktualu anksčiau, pasirodo ne tokiais svarbiais dalykais. Vietoj jų pamatau naujų dalykų. Stengiuosi kievieną kartą skaityti švariom smegenim., t.y. užmiršti, kiek tai įmanoma, visas išankstines nuostatas ir skaityti tekstą tokį, koks jis yra. Ir viliuosi, kad kuo toliau tuo geriau tai pasiseka, nors iki tobulumo dar toli.
Dėja, nors ir labai norėtusi, nesu toks kietas, kad galėčiaus skaityti originalo kalbomis. Taigi, tenka tenkintis vertimais. Sklandžiau ir maloniau skaitosi Č.Kavaliausko N.T. vertimas. Tačiau, kai kartais užsimanau pasigylinti labaiu ir pasiknaisioti į kokį sakinuką, pasimu A.Jurėno vertimą. Paskutiniu metu skaitinėju pastarąjį.
Taigi, nutariau savo pasižimėjimus įdėti ir į šį dienoraštį. Artimiausiu metu įdėsiu pasižymėjimus kelioms N.T. knygoms. Taigi jei kam šie dalykai nepatinka, prašau nesilankyti čia kol kas ir nesinervinti, o jei kam bus idomu, susipažini su mano Biblijos matymu, būtų gerai jei paliktumėte ir savo komentarą, nuomonę ar prieštaravimą.
Perspėju, jog tuos pasižymėjimus pradėjau rašyti grynai sau, tai jie nelabai pritaikyti kitiems. Vietomis tai tiesiog pasižymėjimas to, ką buvau pasibraukęs knygoje, o vietomis ir bandymas pasamprotauti daugiau.

Evangelija pagal Joną
Pirmasis Jono laiškas
Apreiškimas Jonui
Jokūbo Laiškas
Judo laiškas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Vieno tokio žmogaus dienoraštis © Adaptuotas 2008 Dicas Blogger šablonas.

TOPO