2005 m. balandžio 3 d.

Ir aš apie Karolį

Šiandien pradėjo bombarduoti žinutėm, kad uždegčiau žvakutę Karolio atminimui.
Taip, iš ties manau, kad geras senukas buvo. Bet gi tikintis, tai susitiksim kada nors ir pasikalbėsim "pa dušam". Pasakysiu, ką aš apie jį galvoju, jis apie mane galės pasisakyti.
Čia gal tik trumpai: manau kad jis drąsus buvo, nepabijojo pradėti dialogą ir su kitų konfesijų atstovais ir iš esmės su kitų religijų, kultūrų žmonėmis nesikratė bendrauti; gerbiu jo pasisakymus už taiką ir už gyvybės kultūrą, meno reikšmės priminimą.
Na, tai gal daugiau nevardinsiu, pasiliksiu jam asmeniškai pasakyti. Gal tik pridursiu tiems, kurie atsiuntė žinutes, kad va žvakutę, ką ten žvakutę, - visą fakelą iškelsiu pagerbimui to popiežiaus, kuris Garbačiovo žygdarbį Katalikų bažnyčioje įgyvendins.

P.S. Kam įdomu galite pasiskaityti straipsnelį apie tai, ką Karolis priminė apie meną ir grožį

1 komentaras:

  1. Taip, tokiu atveju ir as padaryciau dideli fejerverka...
    Man dar patiko, kad jis nesilankste JAV imperijai, nepritare miestu bombardavimui, izvalgiai numate, kad Irako karas bus tik tragedija. Ir kad uz "sventaja" inkvizicija, Vatikano simpatijas naciams atsiprase - sis tas. Bet tos mobiliako zinutes uzdegti zvakele prie lango mane uzniso irgi. Pagarbiai prisimenam mirusi zmogu, broli krikscioni, viena is musu, ar garbinam staba?

    AtsakytiPanaikinti

Vieno tokio žmogaus dienoraštis © Adaptuotas 2008 Dicas Blogger šablonas.

TOPO