2005 m. balandžio 22 d.

Į kur veda tunelis? I

arba dar vienas "saugomas"

Dėkui, Romeo, kuris sudomino atrasti apleistą tunelį Žemuosiuose Paneriuose. Taigi, vieną vakarą susiruošėm anksčiau jau atrastu tuneliuku persikelti į kitą pusę ir pamatyti tą didįjį matytą nuotraukoje. Romeo buvo girdėjęs, apie antrąjį tunelio galą, kurio aukštis pakankamas pasilenkus pravažiuoti net su motociklu. Taigi, manėm, kad tai yra jau anksčiau mūsų matytas tuneliukas. Sudėjau šiek tiek Agnės darytų nuotraukų iš mūsų pasivaikščiojimo (aš buvau įsidarbinęs Elzės nešiku :) ).





Taigi, pagalvojom, jei jau su motociklu pravažiuoja žmonės, ko gi mes nepereitume į kitą pusę. Ir leidomės į tamsą. Nelabai patogu buvo žingsniuoti taip susilenkus kokį 100 ar daugiau metrų, bet pražingsniavom. Išėję į lauko šviesą supratom, kad tai visai ne tas tunelis, kurio tikėjomės.



Na, bet paieškų tą vakarą nenutraukėme ir priėjome tą kurio ieškojome.







Kai kas čia labai ne pagal paskirtį pritaikė tunelį.





Įdomu pasidarė, kam buvo skirtas šis tunelis ir į kur jis veda? Bandėm vėl ieškoti kito galo. Kadangi vidus buvo užgriuvęs, bandėm eiti viršumi. Tesuradom įgriuvimus. Kito galo paieškas atidėjom ateičiai.



Gržįdami sutikom traukinuką.



PS. Internete radau dar vieną senovinę to tunelio nuotrauką. Pasirodo, šviesa tunelio gale visai arti.

2 komentarai:

  1. A va matai kaip - tą mažiuką mes visgi buvom radę, bet nusprendėm kad motociklas juo nepervažiuotų, o ir šiukšlės bei senas moskvyčius tame preangyje voliojosi, kas dar labiau sustiprino abejones jog tai ne tas tuneliukas, kuriuo einama į kitą pusę :)

    Kas liečia kitą galą - reikia sėsti į automobilį, užkilti į A.Panerius, pasukti link trakų ir netrukus pamatysi posūkį į kairę, kuris veda į A.Panerių prekinę geležinkelio stotį. Prie pesčiųjų tilto palikęs mašina užkilk ant jo, ir žvalgykis į kairę pusę, ties viduriu kažkur puikiai matysis niekuom neužstota skylė. Nusileidęs nuo tilto žygiuok jo kryptim ir surasi. Tačiau anot http://tunelis.ginklai.net/engineering/tunelis/index.en.html tunelis 2004 metais buvo uždarytas siekiant apsaugoti šikšnosparnius. 2004 kovo 1 jis dar tikrai nebuvo niekaip uždarytas, o vėliau aš jo ir nebemačiau - kiba užmuryti galėjo?

    AtsakytiPanaikinti

Vieno tokio žmogaus dienoraštis © Adaptuotas 2008 Dicas Blogger šablonas.

TOPO